Vremea se strica, vineri, progresiv, in toate zonele tarii meteorologii prognozand ca va bate vantul, vor aparea norii si va ploua, uneori chiar torential si cu grindina.

Potrivit unei informari date joi de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), vremea se va strica din dimineata zilei de vineri.

"Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul tarii si in toata zona montana si se va manifesta prin ploi ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina. Astfel de fenomene vor fi posibile spre seara si in restul teritoriului"
, se arata in informarea ANM.

Meteorologiii adauga si ca precipitatiile vor fi in cantitati normale, insa avertizeaza ca, izolat, acestea pot ajunge pana la 60 de litri pe metrul patrat.

  • Atentionare meteo de ploi torentiale si grindina
Meteorologii au emis o atentionare meteo de ploi torentiale si grindina in vestul, centrul si nordul tarii valabila in intervalul 29 iulie, ora 3.00 - 29 iulie, ora 21.00.

In acest interval de timp se vor semnala ploi ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina, potrivit ANM.

Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul tarii si in toata zona montana, prin ploi cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Astfel de fenomene vor fi posibile spre seara si in restul teritoriului.

Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60 l/mp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.