Arhitectii propun infiintarea unui sector care sa cuprinda centrul Capitalei, arhitectul sef al Bucurestiului, Gheorghe Patrascu, precizand ca aceasta este una dintre concluziile auditului privind dezvoltarea urbana a Bucurestiului din ultimii 20 de ani.

Gheorghe Patrascu a declarat ca infiintarea unui alt sector care sa cuprinda centrul Capitalei este una dintre concluziile Auditul Dezvoltarii Urbane in Bucuresti 1990-2010.

"Pentru ca centrul functioneaza diferit, are alte necesitati, alta structura urbana, iar sectoarele sunt prea mari. Si cea mai simpla varianta ar fi un sector central. Exista doua posibilitati: ori un sector cu administratie propire, si atunci este nevoie de o lege, ori pot fi luate masuri de organizare, fara a fi un sector separat", a precizat Patrascu, conform MEDIAFAX.

Arhitectul sef al Capitalei a adaugat ca in prezent Centrul Istoric face parte din trei sectoare. De asemenea, Patrascu a precizat ca in toate capitalele europene centrul functioneaza ca un sector separat.

"Deocamdata este doar o propunere, o concluzie a auditului si poate fi pusa pe ordinea de zi daca se va discuta reorganizarea administrativa a Bucurestiului", a mai spus Gheorghe Patrascu.

  • Cum ar "arata" noul sector?

Al saptelea sector ar urma sa cuprinda zona din centrul Capitalei delimitata de Bulevardul Iancu de Hunedoara, Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, strada Izvorul Rece, Bulevardul Geniului, Soseaua Grozavesti, Pasajul Basarab si Bulevardul Nicolae Titulescu.

Auditul Dezvoltarii Urbane in Bucuresti 1990-2010 a fost realizat de asocierea Asociatia pentru Tranzitia Urbana si SC Quattro Design SRL. Contractul, in valoare de 227.000 de lei, atribuit in noiembrie 2010, prevedea elaborarea studiului "Audit al dezvoltarii urbane in Bucuresti 1990-2010. Definirea unor directii de dezvoltare din perspectiva medierii interesului public cu cel privat".

  • Cum a reactionat primarul Capitalei, Sorin Oprescu?

Primarul general Sorin Oprescu nu este de acord cu infiintarea unui nou sector care sa cuprinda centrul Capitalei, iar auditul trebuie gandit foarte bine, pentru ca ar putea urma o propunere cu sectorul 8, apoi o alta cu 9, si astfel "o sa ajungem sa trecem de Ploiesti".
Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

  • "Este o propunere a auditului pe care trebuie sa o gandim foarte bine, pentru ca dupa aceea o sa mai avem o propunere cu sectorul 8, dupa aia una cu sectorul 9 si o sa mergem in felul asta incat o sa ajungem sa trecem de Ploiesti", a spus primarul Sorin Oprescu, intrebat despre concluzia Auditului Dezvoltarii Urbane in Bucuresti 1990-2010 privind infiintarea unui sector care sa cuprinda centrul Capitalei.

Sorin Oprescu a mai spus ca nu este de acord cu acest proiect si pentru ca el vede Capitala dezvoltandu-se unitar.

  • "Si daca dorim sa dezvoltam unitar, nu incepi sa o imparti in felii, pentru ca o felie se strica mai devreme decat se strica alte felii daca nu esti atent", a adaugat Oprescu.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.