Social 27 Iulie 2011 22:36
Patru teroristi care faceau trafic de armament si droguri au fost capturati de DIICOT si Politia Romana in urma unei actiuni in Bucuresti si Maldive.

  • Trafic de armamanet si droguri de milioane de euro

Trei dintre teroristi, un iranian si doi turci, se ocupau cu vanzarea de armament, inclusiv de rachete sol-aer. Acestia au fost capturati de DIICOT si Politia Romana intr-o operatiune de comercializare de droguri in valoare de trei milioane de euro.

Cei doi cetateni turci care au perfectat tranzactia de armament in valoare de 15 milioane de dolari catre liderul gruparii islamiste, un cetatean libanez, au incercat, in paralel, sa vanda ipsos in loc de droguri unui agent sub acoperire. In urma organizarii flagrantului delict au fost ridicati atat cei doi turci si iranianul si cetateanul libanez, relateaza MEDIAFAX, citand surse judiciare.

  • Liderul unei grupari islamiste printre teroristi

Anchetatorii de la combaterea crimei organizate si a terorismului au actionat in baza unei solicitari de comisie rogatorie a SUA, respectiv a DEA.
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a informat ca procurorii DIICOT - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri americani din cadrul DEA (Drug Enforcement Administration), "au procedat la destructurarea unei importante grupari multinationale formate din cetateni libanezi, iranieni si turci, specializata in procurarea si comercializarea de armament de mare calibru catre entitati teroriste din Orientul Mijlociu".

Pe 25 iulie, procurorii DIICOT si ofiteri americani au actionat, simultan, in Bucuresti si Insulele Maldive, pentru capturarea celor trei membri ai gruparii. Astfel, in Bucuresti au fost identificati A.C., cetatean turc, si S.A., cetatean iranian, in timp autoritatile americane l-au retinut pe N.B., cetatean libanez, liderul grupului. Acestia au fost prezentati Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in vederea punerii in executare a mandatelor de arestare preventiva emise de autoritatile americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.