Numarul cazurilor de hepatita de tip A s-a dublat in ultima saptamana intr-o localitate aradeana, in timp ce autoritatile sanitare au depistat bacteria E.coli in fantani.

In ultima saptamana au fost confirmate 13 cazuri noi de hepatita A, majoritatea la copii, iar 14 pacienti sunt internati, dintre cei 23 confirmati in total. Toate cazurile provin din localitatea Milova, unde medicii continua prelevarea de probe de la contactii persoanelor bolnave.

Totodata, reprezentantii DSP Arad avertizeaza ca in localitatea Milova s-a descoperit ca apa din fantani contine bacteria E.coli, dar si alte bacterii, in timp ce cantitatea de nitrati depaseste valorile admise, relateaza MEDIAFAX.


"Numarul total de germeni la examinarea microbiologica la probele de apa prelevate este peste valorile normale, dar cel mai grav este ca s-a constatat prezenta E.coli si a enterococilor, care ar trebui sa aiba valoarea zero. Acest lucru demonstreaza contaminarea fecala de scurta si lunga durata a apei din fantani"
, a declarat dr. Dana Negru.

Specialistii DSP spun ca locurile in care se varsa dejectiile umane sau animale din gospodariile oamenilor sunt apropiate de sursele de apa, astfel ca s-a produs o contaminare a panzei freatice.

In urma cu o saptamana, DSP Arad confirma existenta a zece cazuri de hepatita A in localitatea Milova, majoritatea la copii.

Epidemia de E.coli, cea mai grava de acest tip din lume


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.