Se stie ca mersul la biserica in mod regulat este o binecuvantare pentru suflet, dar un studiu realizat recent in SUA a scos la iveala ca acest obicei face bine si material. Concluzia cercetarii realizata de un profesor de la Massachusetts Institute of Technology este cat se poate de optimista: cu cat mai multe vizite la biserica cu atat mai multi bani in buzunar. Vizitele dese la biserica salveaza nu doar sufletul, ci si portofelul, afirma Jonathan Hrubers, profesor la departamentul de economie al Massachusetts Institute of Technology, intr-un studiu publicat in urma cu doua-trei zile.

"De doua ori mai multe vizite la biserica inseamna o crestere a veniturilor familiale cu 9,1%", a declarat profesorul. Explicatia ar putea fi una simpla: "credinciosii sunt mai putin preocupati de treburile casnice de fiecare zi care, altfel, sunt o piedica pe piata muncii si a casatoriilor, de unde si acest succes". O alta explicatie ar putea consta in relatiile interumane mai stranse si numarul mai ridicat de oportunitati de care se bucura credinciosii practicanti. Studiul a fost publicat de "National Bureau of Economic Research".

Profesorul Hrubers a incercat sa explice acest succes si prin faptul ca biserica ofera credinciosilor "o asigurare financiara si emotionala", ceea ce se traduce de multe ori prin ajutoarele acordate de natura baneasca si emotionala pe care biserica le ofera uneori celor cu probleme. De asemenea, mersul la biserica poate fi impulsionat de o comunitate in care traiesc mai multe etnii, toate avand aceeasi religie, afirma Jonathan Hrubers in studiul sau.

De obicei, in aceste comunitati se inregistreaza o rata mai mare a casatoriilor reusite si o rata mai mica a divorturilor. in sfarsit, o alta explicatie posibila pune in legatura religia cu starea de bine, care la randul ei are ca efect un grad mai mare de prosperitate. in comunitatea academica americana s-au mai realizat studii asemanatoare care au scos la iveala o legatura directa intre credinta si un corp mai sanatos.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.