Unsprezece vanzatori fictivi online de autoturisme au fost identificati in cadrul unei anchete privind pagubirea a 42 de persoane cu peste 50.000 de euro. Victimele au transferat bani pentru a-si cumpara masini pe un site clonat al Western Union.

Politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, impreuna cu procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu, au facut 14 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Alba, Mures, Cluj, Valcea si municipiul Bucuresti, in scopul destructurarii grupului infractional organizat, specializat in comiterea de infractiuni informatice.

Acestia sunt suspectati de faptul ca au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni informatice. Incepand cu anul 2010, acestia au postat anunturi privind vanzarea fictiva a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil, potrivit MEDIAFAX.

  • Pentru inducerea in eroare a potentialilor cumparatori, suspectii au afisat preturi atractive si au determinat mai multe persoane sa efectueze transferuri de bani prin sistemul Western Union.

Cumparatorii trebuia sa faca dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achizitia autoturismelor, fiind indrumati sa depuna suma de bani pe numele lor si sa trimita o copie scanata dupa formularul de depunere, care continea codul de control al transferului.

In cazul in care partile vatamate nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, dupa accesare, le directiona pe un site Western Union clonat pentru copierea codului de control al transferului.

Odata intrati in posesia acestui cod de control, membrii gruparii au falsificat cartile de identitate ale victimelor, prezentandu-se cu acestea la ghiseele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, prezentand documente de identitate foarte bine falsificate.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.