In Timisoara si Satu Mare, ploile au facut ravagii. Nici Clujul nu a scapat de vijelie: copaci scosi din radacini, masini cu geamuri sparte.

In intervalul 20 iulie, ora 9.00 - 21 iulie, ora 18.00, instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din vestul tarii si va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi caderi de grindina.

Vremea a inceput sa se schimbe de marti dupa-masa in vestul tarii. La Timisoara si Satu Mare a plouat torential, iar vantul a batut cu putere. In Cluj, furtuna a spart geamurile masinilor si a scos copacii din radacini.

Pe Twitter si Facebook au aparut cateva imagini cu efectele din Cluj, o serie de cititori au trimis pe Realitatea.net video si fotografii cu furtunile din vestul tarii.


De altfel, meteorologii au anuntat pentru vara asta o vreme extrem de instabila, caracteristica si pentru restul Europei: de la valuri de caldura la furtuni puternice si ploi torentiale.

Potrivit prognozei publicate de ANM si realizate de Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu, in luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale pe aproape intreg teritoriul, exceptand centrul tarii unde valorile de temperaturi vor fi apropiate de normele climatologice.


Nici in august nu vom scapa de caldura, iar precipitatiile vor fi putine. "In luna august, regimul termic al aerului va inregistra valori peste mediile multianuale lunare in estul, sud-estul si local in vestul tarii si in limite apropiate de mediile multianuale in restul teritoriului". Cantitatile de precipitatii se vor situa sub normele climatologice in sud-estul si sudul tarii, iar in restul teritoriului valorile de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.
Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...


  • De joi, vremea intra intr-un proces de racire. Vezi prognoza pentru urmatoarele zile

Ploile se extind incepand de astazi, din vestul tarii. Izolat vor fi intense, insotite de vijelie si chiar grindina. Canicula inca este prezenta in sudul si estul tarii, unde la amiaza valorile termice ar putea sa urce si la 38 de grade. In Bucuresti, maximele vor atinge 36-37 de grade dupa masa, iar pe seara apar ploile, potrivit Realitatea tv.

Litoralul este miercuri insorit, cu 30-31 de grade in aer si 26-27 in apa. Pe seara insa ploile si vantul isi vor face si aici simtita prezenta. Canicula nu cedeaza teren la Craiova, 35 grade, Alexandria, 37, si 38 la Giurgiu si Calarasi.

De joi, canicula cedeaza. Se raceste mai ales in interoirul arcului carpatic, unde maximele se opresc la 25 de grade, cu 22 de grade in multe orase din aceasta parte a tarii. In rest, maximele nu mai trec de 30 de grade. Aversele, tunetele, fulgere si vantul vor fi fenomene la ordinea zilei.

Citeste si:
Când am putea reveni la inflația de o cifră. Estimările BNR:...
Când am putea reveni la...

In Capitala maxima nu va mai depasi 30 de grade.

Vremea ramane racoroasa si vineri, iar ploile nu se retrag din nordul si centrul tarii. In Capitala vremea va fi placuta, fara excese termice si fara ploaie, cu maxime de 31 de grade.

Vremea in urmatoarele trei zile

Vremea in orasul tau


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.