Chiar daca numarul pacientilor romani scade in perioada verii, clinicile dentare nu duc lipsa de clienti datorita turismului dentar.

  • Turismul dentar in Romania asigura economii de 70% la tratamente dentare complexe
Potrivit unui studiu realizat de DENT ESTET, procentul pacientilor straini ai clinicii a crescut in aceasta perioada cu 50%. Turiștii dentari reprezinta astfel 15% din totalul pacientilor clinicii la nivel anual si sunt atat straini, cat si romani care locuiesc in strainatate. Cei mai multi provin din tari precum Italia, Spania, Marea Britanie, Israel si SUA.

“Strainii cunosc si apreciaza calitatea serviciilor stomatologice din Romania, care este la fel de ridicata cu cea a țarilor din Vestul Europei sau din SUA. Raportul calitate-pret este vizibil in favoarea noastra, pentru ca aceleasi tratamente, realizate la acelasi standard, care in strainatate costa peste 20.000 euro, la noi se gasesc la preturi intre 4.000-10.000 euro. Pacientii pot ajunge chiar si la economii de 70%. Diferenta este semnificativa, mai ales in contexul economic actual”
, a declarat dr. Oana Taban, CEO DENT ESTET.

Potrivit studiului, 80% dintre straini cauta tratamente complexe, profitand de perioada concediilor de vara pentru a-si rezolva cat mai multe probleme dentare intr-un timp cat mai scurt. Pe primul loc in topul celor mai cerute tratamente se afla cele de implantologie, urmate de lucrarile din Zirconiu (montarea coroanelor dentare).

Turismul dentar reprezinta o afacere profitabila si pentru alte tari vecine. Principalele tari concurente din acest punct de vedere sunt Bulgaria si Ungaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.