In timp, fumatul produce schimbari surprinzatoare la nivelul infatisarii, adaugand ani buni aspectului exterior.

Potrivit specialistilor, fumatul afecteaza in ceea cea mai mare masura pielea, dintii si parul

De exemplu, pielea lasata de sub ochi este specifica fumatorilor, acesta fiind unul dintre principalele semne potrivit carora fumatul are efecte drastice si asupra infatisarii. Explicatia este aceea ca tigarile priveaza pielea de oxigen si nutrienti. In timp ce unii fumatori devin palizi, altii dezvolta pete la nivelul pielii, schimbari ce pot aparea inca de la varste mici, potrivit webMD.

Studii recente atrag atentia asupra faptului ca sunt peste 4000 de chimicale in tigari, ceea ce duce la distrugerea colagenului si a elastinei, fibre care ofera pielii forta si elasticitate
. Consecintele sunt ridurile adanci si pielea lasata nu doar pe fata, ci pe intregul corp, mai ales pe brate si sani. Si zona din jurul gurii este afectata, fumatorii folosind constat muschii din jurul buzelor, zone in care apar de asemenea riduri adanci.

Mai mult, fumatorii au cele mai mari sanse sa dezvolte petele aparute pe corp specifice varstei, iar daca fumezi de foarte mult timp, poti observa si ingalbenirea unghiilor si a degetelor.

Ingalbenirea dintilor este cel mai comun efect pe termen lung al fumatului. Tigarile produc insa si alte boli ale dintilor, problme de igiena orala si respiratie urat mirositoare. In plus, fumatorii sunt de doua ori mai predispusi sa isi piarda dintii, fata de cei care nu fumeaza.

Atat femeile, cat si barbatii, mai pierd din podoaba capilara pe masura ce inainteaza in varsta. Fumatul accelereaza insa accest proces iar in randul barbatilor apare efectul de chelire.

Si ochii sunt vulnerabili la fumul de tigara. Astfel, in timp, fumatorii sunt predispusi sa dezvolte cataracta, boala manifestata prin zone tulburi in jurul ochilor care impiedica lumina sa ajunga pe retina, provocand probleme de vedere.

Studii recente releva faptul ca fumatul provoaca si psoriazis, boala dermatologica cronica ce duce la aparitia unor bubite pe coate, genunchi, maini, spate, picioare sau cap.

Citeste si:
Tutunul încălzit și rezoluțiile de la început de an
Tutunul încălzit și...


(sursa foto: http://www.webmd.com/smoking-cessation/slideshow-ways-smoking-affects-looks)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.