Autoritatile locale vor putea amenda prorpietarii care nu si-au incheiat asigurare obligatorie sau facultativa pentru locuinta incepand cu data de 5 august 2011, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"In ceea ce priveste termenul de la care primarii ar putea aplica sanctiuni pentru neincheierea asigurarii prevazute de Legea nr 260/2008, opinia noastra este ca acestea se pot aplica de la 5 august 2011, dar, bineinteles, daca Executivul sau Parlamentul vor dori sa modifice legea, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va sprijini punerea ei in aplicare conform dispozitiilor acesteia", a spus Angela Toncescu.

Ea a declarat ca dupa doi ani si jumatate de la publicarea Legii 260/2008 si dupa un an de la emiterea primei polite de asigurare obligatorie a locuintelor nu se mai poate lua in discutie «primul an» prevazut la art. 33 din lege, in sensul adaugarii lui la termenul de 5 august 2011.

"Intr-o interpretare stricto senso, ar insemna ca acest an sa fie adaugat de fiecare data cand s-ar modifica normele emise de CSA si Ministerul Administratiei si Internelor, ceea ce ar conduce la amanarea la nesfarsit a aplicarii Legii 260/2008", a declarat Toncescu.

Art. 33 din Legea 260/2008 specifica faptul ca „pentru primul an, proprietarii de constructii cu destinatia de locuinta sunt obligati sa incheie contracte de asigurare obligatorie a locuintelor pana la expirarea unei perioade de un an de la data implinirii termenului prevazut la art. 3 al. 1".

Acesta din urma precizeaza ca "incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre Ministerul Administratiei si Internelor si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, emise in aplicarea prezentei legi, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale, in conditiile prezentei legi, toate constructiile cu destinatia de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale".

Afla mai multe despre asigurarea locuintei si despre amenda pe Wall-Street.ro.

Citeste si:
Theo Rose a terminat filmările pentru Clanul: „Din august mă...
Theo Rose a terminat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.