Fotograful pasionat de astronomie Catalin Padureanu a surprins un moment istoric pentru Agentia Spatiala Nord-Americana: ultima misiune a navetei Atlantis si ultima conectare a ei la Statia Spatiala Internationala.

La circa 72 de ore dupa ce a fost realizata, o imagine a romanului Catalin Padureanu a aparut pe pagina de Facebook a unui observator NASA. Un angajat al Agentiei NASA Solar Dynamics Observatory (Little SDO) l-a contactat pe email, pentru a-i multumi ca a imortalizat un moment istoric pentru americani: ultima vizita in spatiu a navetei spatiale Atlantis si ultima conectare la Statia Spatiala Internationala (ISS), relateaza Realitatea.net.

  • "Fabulous. And I love Romania"

Reactiile vizitatorilor paginii de Facebook a Little SDO sunt graitoare: "Uluitor, am ramas fara cuvinte", "Wow, istorie", "Superba fotografie", au comentat utilizatori romani si straini. O pasionata de astronomie, mai entuziasta, a scris chiar "Fabulous. And I love Romania". Chiar si o angajata a observatorului NASA a intrat in hora discutiilor: "Catalin - huge thanks to you. We here at SDO love this picture" (n.r. Catalin- iti multumim din suflet. Noi, cei de la SDO, apreciem foarte mult aceasta fotografie). [Clic aici pentru a vedea pozele realizate de Catalin Paduraru cu naveta Atlantis.]

Potrivit EVZ, cei de la NASA au remarcat imaginea pe site-ul Space Weather, foarte popular printre iubitorii de astronomie, atat specialisti, cat si amatori.

Realizata la 11 iulie 2011, fotografia prezinta Statia Spatiala si naveta Atlantis conectata la ea. Insa o alta imagine, realizata trei zile mai tarziu, prezinta mult mai clar ansamblul ISS-Atlantis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.