Meteorologii au emis o atentionare Cod galben de ploi si vijelii, precum si de disconfort termic generat de canicula, valabila in toata tara, de vineri noapte pana luni seara.
Atentionarea intra in vigoare de vineri, la ora 23.00 si este valabila pana luni, la ora 18.00, potrivit site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivti meteorologilor, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in noaptea de vineri spre sambata in regiunile vestice si nord-vestice, iar sambata si duminica mai ales in centrul tarii si zonele de deal si de munte. Totodata, vor fi intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice si averse ce pot avea caracter torential.

Izolat, cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp, fiinnd posibile si caderi de grindina.

Vremea caniculara se va mentine in regiunile sudice si sud-estice pana luni dupa-amiaza, iar indicele confortului termic temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.

Maximele temperaturii aerului vor depasi 35 de grade, iar in Lunca Dunarii vor atinge 37 -38 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.