In randul populatiei din mediul urban exista confuzie in ceea ce priveste intelegerea semnificatiei pe care o are expresia alimentatie ecologica.

Astfel, unu din zece romani nu stiu la ce se refera produsele ecologice sau nu au auzit de ele, cei mai multi le asociaza cu produse sanatoase sau naturale (60%) la modul general, fara a nuanta intelegerea categoriei, arata un studiu realizat de ISRA Center Marketing Research, citat de Wall-Street.ro.

O parte importanta a persoanelor intervievate considera ca produsele ecologice sunt cele cumparate de la micii producatori (de la piata) sau produse in gospodaria proprie (reprezentand 8% dintre cei care au participat la studiu).

Doar 19% dintre romanii intervievati au oferit o definitie cat mai specifica a alimentelor ecologice, asociind aceste produse cu atribute cum ar fi: produse netratate chimic, produse nemodificate genetic, produse care se vand in magazine ecologice specializate (doar 1% mentionand spontan acest lucru), crescute intr-un mediu nepoluat sau care nu dauneaza mediului inconjurator.

Citeste pe Wall-Street.ro cati dintre acestia achizitioneaza produse ecologice din magazinele specializate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.