Meteorologii au emis o atentionare Cod galben de canicula pentru toate zonele tarii, valabila de joi pana duminica.

Potrivit atentionarii emise de site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, de joi, 14 iulie si pana duminica, 17 iulie, vremea va fi caniculara, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.

Totodata, pe arii extinse temperatura maxima va depasi 35 de grade, iar in Campia de Vest si in Lunca Dunarii se vor atinge izolat valori de 37 pana la 39 de grade.

In perioadele de canicula este recomandat sa consumam intre 2,5 si 3 litri de lichide si cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa.

Potrivit Realitatea.net, pe parcursul zilei este bine sa facem dusuri caldute, fara a ne sterge de apa, iar daca avem aer conditionat, aparatul trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambiental;

In aceasta perioada medicii ne sfatuiesc sa evitam expunerea excesiva la soare, care se asociaza cu un risc crescut de a dezvolta cancer de piele, dar sa pastram o expunere moderata la soare, astfel incat sa mentinem o cantitate adecvata de vitamina D in organism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.