De la povestea biblica a Turnului Babel si pana astazi, evolotia limbajului uman a suferit nenumarare modificari. Descopera mai jos principalele limbi vorbite pe Pamant.

  • 1. Mandarina – numar de vorbitori: peste un miliard

Dialectul mandarin este cel mai vorbit de pe fata pamantului. De ce? Mandarina este folosita in tara cu cei mai multi locuitori, China, scrie listverse.com. De asemenea, limba mandarina se foloseste si in tari ca Taiwan si Singapore. Daca vrei sa incepi sa inveti acesta limba, afla ca fiecare cuvant poate fi pronuntat in patru feluri diferite, ceea ce pentru un incepator se dovedeste a fi extrem de dificil.

  • 2. Engleza – numar de vorbitori: 508 milioane

Desi limba engleza nu are cei mai multi vorbitori, este limba oficiala in cele mai multe tari ale lumii. Se vorbeste aproape oriunde in lume, din Noua Zeelanda, Australia si Statele Unite, pana in Marea Britanie, Zimbabwe, Caraibe, Hong Kong, Africa de Sud sau Canada.


  • 3. Hindustani – numar de vorbitori: 497 milioane

Este limba principala care se vorbeste in India si are o multitudine de dialecte, dintre care cel mai cunoscut este Hindi. Avand in vedere ca populatia Indiei este la un pas de a depasi China in viitorul apropiat, Hindustani are toate sansele sa devina cea mai populara limba din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.