Medicina si tehnologia au avansat in ritm rapid astfel incat o serie de teorii care erau candva valabile si-au pierdut astazi din aplicabilitate.

  • “M-a tras curentul”
Curentul nu imbolnaveste asa cum se spune. Devenim sensibili atunci cand deja avem sistemul imunitar scazut. De asemenea simtim curentul doar atunci cand suntem sensibilizati, deci deja capacitatea de aparare a organismului a scazut.

De exemplu o persoana simte curentul deja dupa prima zi in care “raceala” a inceput sa se instaleze si sistemul imunitar este suprasolicitat. Mai apoi, dupa perioada de sensibilizare (in care persoana respectiva a simtit curentul) apare si simptomatologia evidenta, ceea ce pe multi i-a determinat sa creada ca de la “curent” se trage totul, scrie Healthy.ro.

  • Uscatorul este mai igienic decat hartia

Cand mergem la toaleta avem impresia ca uscatorul de maini este mai igienic decat rola de hartie pentru ca nu trebuie sa atingem nimic cu mainile. Din pacate studiile universitare efectuate in acest sens au demonstrat ca aerul eliberat de uscator este mult mai nociv decat hartia, aceasta pentru ca nu doar ne “umple” mainile ude de bacterii inmagazinate in aparat, dar si aerul pe care il respiram ne poate afecta sanatatea.

  • Trosnitul degetelor conduce la artrita

Trosnitul degetelor nu are nicio legatura cu artrita. Cauzele artritei sunt metabolice, sunt reprezentate de anumite reactii autoimune sau poate fi favorizata de fumat spre exemplu, dar nu de trosnitul degetelor.

Citeste alte mituri despre santate pe Healthy, suplimentul Kudika.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.