O intreaga generatie de copii este in pericol sa devina adulti disfunctionali pentru ca nu se mai joaca pe afara, spun expertii.

Un studiu arata ca 60% dintre tineri prefera sa stea in casa sa se uite la televizor sau sa se joace pe calculator, in loc sa plece pe afara, cum faceam noi cu totii.

O treime din copii cu varstele cuprinse intre 6 si 15 ani nu s-au catarat niciodata intr-un copac, un sfert nu s-au dat niciodata cu patinele cu rotile si jumatate dintre ei nu au facut niciodata o coronita din flori.

Cercetatorii au aflat ca unul din 10 copii nu stie sa se dea pe bicicleta si o treime dintre copii habar nu au cum se joaca sotron sau cum sa construiasca un dig.

Declinul traditionalelor jocuri de afara este datorat in parte si programului sedentar al parintilor.

Sapte din zece parinti spun ca se joaca prea rar cu prichindeii lor, deoarece sunt foarte ocupati sau parcul este prea departe de casa.

Jucatul pe afara, murdarirea, cataratul in copaci si coronitele de flori sunt micile placeri ale vietii pe care copiii de azi nu le mai simt”, spune Catherine Prisk, fosta directoare a unei tabere de vara din Anglia.

Copii se dezvolta mai bine fizic si emotional in momentul in care se joaca afara si interactioneaza cu altii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.