Ministerul roman de Externe a anuntat ieri ca verifica situatia a 20 de romani aflati in Asia de Sud-Est la momentul izbucnirii cutremurului devastator de duminica, seism care a avut magnitudinea de 9 grade pe scara Richter si care s-a soldat cu moartea a cel putin 24.000 de oameni.

GRABA.

Europenii plecati in vacanta in insulele Maldive, India, Malaiezia, Sri Lanka, Indonezia sau Thailanda se grabesc acum sa revina acasa. Multi dintre ei si-au pierdut rude sau prieteni. Potrivit bilantului provizoriu, cel putin 11 italieni, 13 englezi, 3 francezi, 3 austrieci, 2 belgieni, 2 australieni si-au pierdut viata in valurile ucigase ale tsunami izbucnit dupa cutremurul din arhipelagul indonezian. Alte zeci de turisti europeni, sud-americani, asiatici si africani continuau ieri sa fie dati disparuti. Cateva mii de englezi care ar fi urmat sa soseasca in regiunile afectate si-au anulat calatoriile turistice.

REGASITI

Potrivit Agentiei de turism Eximtur citata de Mediafax, doi turisti din Timisoara sunt dati disparuti in insula thailandeza Phuket, iar eventuala contactare a lor este imposibila pentru ca toate comunicatiile in zona sunt cazute. Ministerul roman de Externe a anuntat ca Lidia si Nicolae Barac, cu care nu s-a putut lua legatura timp de 24 de ore, au fost gasiti in hotelul in care fusesera cazati din Phuket.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.