Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean va derula o ancheta in liceele unde niciunul dintre candidati nu a reusit sa promoveze examenul de bacalaureat.

Grupurile scolare in cauza sunt in localitatea Holboca, respectiv Vladeni.

"La cele doua unitati, rezultatele sunt foarte proaste. Vom face o ancheta pentru a stabili de ce s-a ajuns aici. Trebuie sa vedem cu ce note au intrat elevii in clasa a noua, dar si ce rezultate au avut pe parcursul liceului. De asemenea, vrem sa vedem ce pregatire au facut acolo profesorii"
, a afirmat seful ISJ Iasi, potrivit MEDIAFAX.

In judetul Iasi, 41,9 la suta dintre candidati au promovat examenul de bacalaureat, fiind cel mai slab rezultat inregistrat in ultimii 20 de ani. [BACALAUREAT 2011: Cea mai slaba promovabilitate din ultimii 20 de ani].

In municipiul Iasi, cele mai slabe rezultate s-au inregistrat la grupul scolar "Anghel Saligny". La polul opus se situeaza liceele de elita din municipiu, unde peste 95 la suta dintre candidati au promovat examenul. La Colegiul "Emil Racovita", toti cei 119 candidati care sunt la cursurile de zi au luat bacalaureatul.
"Tinerii din ziua de azi inca se bazeaza pe o copiuta, pe ajutorul unui coleg. Nu asa te pregatesti pentru bacalaureat. E nevoie de invatare sistematica. Nu mai merge cu copiatul. Inveti, iei examenul, daca nu inveti, se iau note mici", a afirmat Liliana Romaniuc, seful ISJ Iasi.

  • In acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel national, inaintea contestatiilor.

Ministerul Educatiei a inregistrat 661 de eliminari la prima sesiune a bacalaureatului. Candidatii dati afara de la test pentru frauda nu mai pot sustine examenul in toamna acestui an si nici in vara anului viitor. [VIDEO: Alte perle de la BAC!].

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, ca Romania este la rascruce, iar rezultatele si comportamentele de la bacalaureat sunt oglinda societatii, precizand ca natiunea trebuie sa aleaga daca va merge pe mana celor onesti sau pe smecherii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.