Primaria Capitalei promite o noua alternativa pentru evitarea traficului aglomerat din zona centrala.

Dupa pasajele de la Piata Charles de Gaulle si Piata Presei Libere, Primaria Capitalei intentioneaza sa construiasca un nou pasaj rutier subteran in Piata Romana, potrivit b365.ro.

Intrarea in pasaj se va face de pe Bulevardul Dacia, la intersectia cu Calea Dorobantilor. Soferii vor iesi din pasaj tot pe Bulevardul Dacia, de partea cealalta a Pietei Romane. “Pasajul va avea in jur de 600 de metri. Va avea cel putin o banda pe sens si una de siguranta”, au precizat reprezentanti ai Primariei Capitalei. Proiectul va fi realizat insa in urmatorii cativa ani.

Pana atunci, in Piata Romana se va lucra la pasajul pietonal subteran, care va inlocui practic trecerile pentru pietoni din intersectie. Pasajul, realizat dupa modelul celui de la Universitate, va fi prevazut cu cate doua iesiri/intrari cu scari si lifturi pentru fiecare intersectie
.

Pe langa utilitatea de fluidizare traficului, pasajul va fi dotat si cu un spatiu de distractie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.