Un copil de cinci ani din Ramnicu Valcea a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost ranit la ochiul drept de o petarda pe strada. Baiatul a fost transportat la Spitalul de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, cu suspiciunea de dezlipire de retina, a declarat conf. dr. Monica Pop, directorul spitalului. "Din fericire, diagnosticul nu s-a confirmat. in schimb, copilul are leziuni grave, intregul ochi fiind inundat de sange. Baiatul a fost externat dupa ce i s-a prescris un tratament, urmand sa revina la control dupa Sarbatori. in functie de evolutie, copilul ar putea fi supus unei interventii chirurgicale", a mai spus conf. dr. Monica Pop. Directorul spitalului a adaugat ca, pana in prezent, nu au fost inregistrate alte cazuri de acest fel in aceasta iarna. in anii trecuti s-au inregistrat, insa, numeroase cazuri in care adulti sau copii au fost raniti grav sau chiar au ramas infirmi din cauza petardelor sau artificiilor.

De la inceputul acestei luni, politistii bucuresteni au declansat mai multe actiuni pentru a-i depista pe cei care au comercializat sau folosit ilegal obiecte pirotehnice. Peste o suta de persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi de un sfert de miliard de lei, pentru incalcarea prevederilor Legii 126/1995, privind regimul materialelor explozive. In aceasta luna, politistii bucuresteni au confiscat peste 62 de mii de obiecte pirotehnice de diferite clase si tipuri.

Conform Legii 126/1995, persoanele fizice pot comercializa obiecte artizanale si de distractii fabricate pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele I si II catre populatie numai in perioada 27-31 decembrie. Aceste produse pot fi folosite numai in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie. Obiectele pirotehnice nu pot fi folosite in mijloacele de transport, cladiri, statii de mijloace de transport, drumuri publice si alei pietonale, targuri, piete, oboare sau zone in care exista riscuri de producere de incendii si explozii. In ciuda avertismentelor si actiunilor politiei, Bucurestiul si marile orase ale tarii rasuna de bubuiturile petardelor, iar lucrurile par a fi scapat de sub control, in conditiile in care, in acest an, importurile de obiecte pirotehnice sunt de cinci ori mai mari decat cele de anul trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.