Primul roman condamnat la inchisoare pe viata dupa revolutia din 1989 a fost eliberat miercuri dupa 21 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav. Acesta a fost acuzat ca a batut un barbat dupa care i-a dat foc.

Ioan Chifan din judetul Iasi a fost eliberat conditionat dupa 21 de ani, la varsta de 49 de ani.

In 1990, acesta a fost gasit vinovat pentru omor deosebit de grav si condamnat definitiv la inchisoare pe viata. Barbatul a fost acuzat de procurori ca l-a rapit, impreuna cu doi complici pe inginerul Victor Serban. Cei trei au batut victima, dupa care au aruncat-o intr-o cisterna, au stropit-o cu motorina si i-au dat foc, relateaza MEDIAFAX.

Chifan a sustinut in mai multe interviuri ca inginerul a atentat la integritatea sotiei sale, considerandu-se doar autorul moral al crimei.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Botosani, Iulian Daranga, a declarat ca magistratii Judecatoriei Botosani au decis sa-l puna in libertate pe Ioan Chifan pe motiv ca si-a ispasit pedeapsa pentru care a fost condamnat in urma cu 21 de ani
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.