Unsprezece marinari romani aflati pe o nava pusa sub sechestru in Malaysia ameninta ca vor parasi nava pentru ca nu si-au mai primit salariile din aprilie.

Cei 11 marinari romani si un filipinez ameninta ca vor abandona nava MV Prince of Ocean, ancorata in portul malaysian Northport, din cauza neplatii salariilor.

Marinarii sustin ca au primit sperante false in legatura cu plata salariilor restante si repatrierea. Nava sub pavilion panamez a sosit in Northport pe 24 aprilie si a fost pusa sub sechestru sub acuzatia ca nu ar fi achitat un credit acordat de compania britanica Postcriptum Renewable Fuels LLC, relateaza MEDIAFAX.

Ofiterul secund, Gabriel Tudor, in varsta de 28 de ani, a declarat ca echipajul se confrunta cu o situatie incerta.

"Am primit informatii ca proprietarul navei ne-a abandonat aici si nu am mai comunicat cu el din 2 iunie. Desi avem suficiente alimente si nava este functionala, vrem sa plecam pentru ca familiile noastre sufera",
a precizat Gabriel Tudor, adaugand ca marinarii sunt dispusi sa isi achite singuri cheltuielile de repatriere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.