Atentie: Apa din bazine, stranduri si piscine poate contine numeroase bacterii si ciuperci. Iata care sunt riscurile la care ne expunem pe strand.
  • Otita de piscina
Una dintre bolile cu care te poti alege daca mergi la strand este otita. Aceasta se declanseaza la cateva zile dupa baie si se manifesta prin mancarimi, dureri puternice la nivelul urechii si senzatia de ureche infundata, potrivit Eva.ro.
  • Pitiriazis versicolor
Este o ciupercuta cutanata a carei dezvoltare este favorizata de mediul umed si cald. Pitiriazisul versicolor se manifesta prin aparitia unor pete brune sau decolorate la nivelul corpului, aflam de le medicul dermatolog Andra Cristea.
  • Eczema de contact
Persoanele cu pielea sensibila sunt mai expuse riscului de a dezvolta o eczema de contact din cauza clorului din apa care are efect iritant. Eczema de contact se manifesta prin mancarimi.

Pentru a evita neplacerile, medicii recomanda urmatoarele: faceti dus inainte si mai ales dupa o baie la strand, folosind un sapun antibacterian; spalati-va bine pe fata dupa fiecare baie, insistand asupra ochilor; pentru a preveni aparitia micozelor, pielea trebuie sa fie bine uscata dupa baie; evitati sa inghiti apa si, pe cat posibil, sa nu va intre in ochi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.