Drumuri stricate, mormane de gunoi pe strazile principale, canalizare si apa calda lipsa in unele zone : asa este descris Bucurestiul pe portalul tourism-review.com.
Nu mai este nicio mirare de ce draga noastra Capitala este este comparata cu un “oras din Evul Mediu”. Problemele de infrastructura, civilizatie si poluare au dus la o evaluare negativa a Capitalei

Potrivit portalului tourism-review.com, in unele zone din Bucuresti drumurile nu sunt asfaltate, nu exista canalizare sau apa potabila, oamenii fiind nevoiti sa care apa cu galetile cand vor sa se spele.


In plus, o analiza a apei facuta in anul 2007 arata ca in toate puturile nivelul de nitriti este peste limita admisa. Mai mult, potrivit tyden.cz, Bucurestiul nu sta deloc bine nici la capitolul poluare, pulberile de praf in suspensie din aer depasind de mai multe ori pragul normal.

Una dintre solutiile propuse pentru diminuarea poluarii ar fi plantarea de copaci. Observatiile facute de ONG-ul Ecopolis, cum ca Bucurestiul ar avea numai 16 metri de spatiu verde pe cap de locuitor in loc de 26 cat prevad normele Uniunii Europene sunt neactualizate in conditiile in care Cadastrul Verde realizat de Primaria Capitalei cuprinde peste 23 de metri de spatiu verde pentru fiecare locuitor.

De asemenea, portalul noteaza ca in urma cu zece ani, Bucurestiul era pe ultimele locuri in privinta calitatii vietii locuitorilor, lista fiind realizata de compania de consultanta Mercer. In 2009, Bucurestiul a ajuns pe penultimul loc in top inaintea orasului Sofia, capitala Bulgariei.

Citeste si:
STUDIU Poluarea aerului rămâne principala cauză a deceselor...
STUDIU Poluarea aerului...

Indicele tine cont de rata criminalitatii, poluare, acces la apa potabila, canalizare, electricitate si transport in comun.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.