Sapte din cele opt statii de masurare a calitatii aerului din Bucuresti inregistreaza constant depasiri ale valorilor de pulberi in suspensie (PM10) pe perioade mai mari de 35 de zile, cat este permis de normele europene.

Totodata, valorile maxime sunt mult peste limita admisa pentru sanatatea umana. In conditiile in care valoarea limita anuala a PM10 este de 40 micrograme/mc, statiile inregistreaza valori maxime de 100 micrograme/mc, potrivit Green Report.

Mai mult, anual, pe fiecare kilometru patrat al Bucurestiului se depun aproximativ 400 tone de praf si noroi, in timp ce 100 hectare de spatii verzi dispar: pentru fiecare autoturism nou inmatriculat dispar 1,2 arbori.

In anul 2005, OMS estima ca aproximativ 2 milioane de oameni mor prematur din cauza poluarii atmosferice. Decesele asociate cu calitatea aerului ar putea scadea cu aproximativ 15%, in cazul in care concentratiile de PM10 ar fi reduse la 20 micrograme/mc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.