Peste 3000 de consumatori de droguri injectabile din Romania urmeaza sa beneficieze de consiliere si tratament substitutiv in cadrul programului A doua sansa.

Initiat de Asociatia Romana Anti Sida, Asociatia Integration, Asociatia Sens Pozitiv si Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals, proiectul „A doua sansa” se intinde pe o perioada de 36 de luni si se va desfasura in Bucuresti, Ifov, Constanta si Timis. In cadrul campaniei vor functiona centre fixe cu rol in oferirea de servicii integrate psiho-medico-sociale, tratament substitutiv pentru consumatorii de droguri injectabile, consiliere psihologica, ocupationala etc.

Campania „NU sunt un NIMENI” are ca beneficiari 100 000 de persoane apartinand publicului larg si 100 de posibili angajatori. Totodata, 3.500 dintre cei 16.000 de consumatori estimati vor beneficia intr-un fel sau altul de pe urma acestui program.

  • "NU sunt un NIMENI"

Campaniile de infrmare vizeaza urmatoarele rezultate: 300 de persoane vor beneficia de consiliere vocationala, 250 persoane stabilizate medical vor fi incluse in programe de reintegrare profesionala, 500 consumatori de droguri vor incepe tratamentul de substitutie cu metadona, 100 persoane vor urma un curs de instruire profesionala si 50 persoane vor obtine un loc de munca.

Pe langa consilierea psihologica si tratamentul substitutiv, initiatorii proiectului doresc sa trezeasca o urma de constiinta si sensibilitate in special in randul angajatorilor, sperand astfel sa faciliteze accesul pe piata muncii pentru acest gen de persoane, prin cresterea nivelului de integrare socio-profesionala, intarirea increderii in sine si promovarea unui mediu de viata sanatos.

Mai multe informatii pe un-nimeni.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.