1.063 de angajati ai Garzii Financiare au primit luni preaviz si vor fi examinati, urmand sa paraseasca institutia cel putin 291 de salariati.

Din totalul personalului care a primit preaviz, 58 sunt angajati in functii de conducere. Potrivit presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, in urma testarilor se va stabili care dintre angajati vor fi disponibilizati sau relocati in alte structuri din Garda Financiara, relateaza MEDIAFAX.

  • In urma unui proces de restructurare a ANAF, aprobat recent de Guvern, structura Garzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 in prezent

Potrivit presedintelui ANAF, in perioada urmatoare vor fi efectuate testari, urmate de disponibilizari, la Autoritatea Nationala a Vamilor, precum si la structurile teritoriale ale finantele publice.

Blejnar a anuntat recent ca ANAF va disponibiliza, in total, 2.000 de angajati in cadrul procesului de reorganizare, dintre care 1.200 vor pleca pana la jumatatea lunii august.

La inceputul lunii iunie, Guvernul a decis desfiintarea unui numar total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiintate la Autoritatea Nationala a Vamilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) si Garda Financiara (713 posturi, dintre care 300 ocupate)
.

  • Restructurarea ANAF este si una dintre conditiile pe care autoritatile romane trebuia sa le indeplineasca pana la prima evaluare a acordului cu FMI

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.