Medicii si nutritionistii desfiinteaza mitul potrivit caruia carnea la gratar este sanatoasa si benefica pentru diete.

Desi consumul de carne pe gratar este considerat sanatos, medicii si nutritionistii atrag atentia asupra faptului ca riscurile "gratarelor" sunt enorme.

Diferenta este facuta de modul in care este preparata carnea. Astfel, cea mai nociva este cea preparata direct pe sursa de foc. Explicatia? "prin combustie se genereaza substante foarte toxice", a declarat prof. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetari Alimentare. Cauza o constituie grasimea topita care se scurge pe carbuni sau lemne si se transforma in hidrocarburi care au efecte grave asupra corpului. Carnea arsa este de asemenea o cauza a aparitiei bolilor grave.

  • Carnea pe gratar nu are grija de silueta

Sunt insa si tipuri de gratare care nu pun sanatatea in pericol, precum cele cu infrarosu folosite in shawormerii, care prepara carnea termic, rotisorul sau gratarele cu rezistenta electrica. Mai mult, mitul potrivit caruia carnea la gratar are grija de silueta nu este desfiintat de nutritionisti, care spun ca preparatele pe gratar duc la aparitia celulitei.

Sfatul medicilor este sa consumati la friptura varza alba cu lamaie, varza avand rolul de a neutraliza radicalii liberi, scazand astfel riscul aparitiei cancerului de stomac sau de colon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.