Social 24 Iunie 2011 12:57
Hidrologii au instituit avertizare de Cod galben, incepand de vineri, ora 18.00, pana duminica, ora 13.00, anuntand inundatii ale raurilor Olt, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna si Barlad. Vremea va deveni instabila in toata tara si vor fi averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si izolat de grindina.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul mentionat vremea va deveni instabila in toate regiunile.

Astfel, se vor inregistra averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 70 l/mp, iar vantul se va intensifica si trecator va avea aspect de vijelie, transmite MEDIAFAX.

In prima parte a intervalului, regiunile cele mai afectate vor fi cele din nord-vestul, nordul si centrul tarii, precum si zona montana, apoi cele din jumatatea de est. Totodata, in cursul de sambata vremea se va raci accentuat in intreaga tara.


"Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile cu caracter torential prognozate pentru urmatoarele 24 - 48 ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale si cresteri de niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie"
, informeaza Institutul National de Hidrologie.

Astfel, hidrologii au institutit Cod galben incepand de vineri, ora 18.00, pe raurile din bazinele hidrografice: Tisa, Viseu, Iza, Tur, Lapus (Maramures si Satu Mare), Crasna, Barcau superior (Salaj si Satu Mare) si incepand de sambata, ora 3.00, bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Olt (Harghita, Covasna si Brasov), Suceava, Moldova si Bistrita (Suceava si Neamt), Trotus (Harghita si bacau), Putna (Vrancea) si Barlad (Iasi, Vaslui si Galati).

Hidrologii adauga faptul ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor si pe cursurile de apa necadastrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.