Un autocar plin cu pasageri a intrat, joi dimineata, in coliziune cu o basculanta pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu.

"Accidentul s-a petrecut la iesirea de pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu catre Vestem. Din primele informatii se pare ca pe fondul nepastrarii distantei corespunzatoare in mers fata de masina din fata, autocarul a lovit partea din spate a unei basculante", a declarat Luciana Baltos, purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Sibiu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Sibiu, Raluca Pusca, 19 persoane au ajuns la unitatea medicala, cea mai mare parte a ranitilor fiind in curs de investigare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente 19 raniti cu varste cuprinse intre 19 si 47 de ani. Majoritatea ranitilor au suferit politraumatisme in urma accidentului rutier, dar din fericire acestea sunt minore. Cea mai mare parte a persoanelor ranite se afla insa in continuare in curs de investigare pentru a stabili un diagnostic final", a spus Pusca.

Ea a precizat ca medicii au stabilit deja ca doi dintre raniti sunt in stare mai grava si au suferit fracturi, motiv pentru care au fost deja internati in sectia de ortopedie.

In urma accidentului, o persoana a murit, fiind vorba, potrivit martorilor, de soferul de rezerva al autocarului.

  • Autocarul venea din Spania si se indrepta spre Bucuresti. Autovehiculul apartine firmei Saiz Tour si este inmatriculat in Spania.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, inspector Luciana Baltes, in urma cercetarilor de la fata locului si a audierii pasagerilor din autocar s-a stabilit ca soferul este vinovat de producerea accidentului, intrucat a atipit la volan.

"Soferul autocarului a atipit la volan si nu a vazut basculanta care era stationata pe marginea drumului. Basculanta era semnalizata corespunzator avand triunghiul reflectorizant instalat la doi metri distanta. Soferul autocarului nu a vazut-o si a lovit-o", a spus Luciana Baltes.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Ea a precizat ca soferul are 47 de ani si este din localitatea Horezu (Valcea).

  • De asemenea, Luciana Baltes a spus ca pasagerii autocarului care nu au fost transportati la spital vor fi preluati de un autocar al societatii sibiene de transport Transmixt, insa autovehiculul nu va pleca inainte de a vedea cate dintre persoanele ranite vor ramane internate.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.