Un tablou "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu va fi scos la licitatie la Londra, de casa Bonhams, pe 13 iulie. Lucrarea este estimata intre 4.000 si 6.000 de lire sterline.

Tabloul in ulei pe lemn, cu dimensiuni de 14 x 23 centimetri, va figura intr-o licitatie dedicata picturii din secolul al 19-lea, ce cuprinde 195 de loturi.

Nicolae Grigorescu (1838 - 1907) a fost unul dintre fondatorii picturii moderne romanesti, iar "Car cu boi", o tema pe care a abordat-o de mai multe ori, este o pictura incantatoare, ce releva stilul artistului influentat de curentul impresionist, se arata in prezentarea casei de licitatii, potrivit MEDIAFAX.

Grigorescu a fost influentat de artisti francezi precum Jean-François Millet, Camille Corot si Gustave Courbet , urmand moda vremii de a picta in aer liber. Acesta a insotit armata romana pe front in timpul Razboiului de Independenta.

Nicolae Grigorescu semneaza cea mai scumpa lucrare adjudecata pe piata de arta romaneasca - "Tarancuta odihnindu-se", denumita ulterior "Fata cu margele rosii" -, adjudecata pentru 270.000 de euro, in aprilie anul acesta.

De altfel, numele artistului domina topul celor mai scumpe lucrari vandute prin licitatie in Romania, aparand pe primele sase pozitii. Pretul de adjudecare al lucrarilor lui Grigorescu in licitatiile din tara a tot crescut, din septembrie 2010, cand celebrul "Car cu boi" a atins suma de 155.000 de euro, la o licitatie Artmark, la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.