Senatorul PDL Iulian Urban a initiat un proiect de lege de modificare a Codului Penal prin care propune introducerea pedepsei cu moartea in cazul celor care violeaza minori in varsta de pana la 10 ani, daca fapta duce la moartea sau sinuciderea victimelor.

Senatorul democrat-liberal a declarat ca statisticile sunt din ce in ce mai ingrijoratoare. Potrivit acestuia, statisticile ANCOM arata ca traficul pe site-urile cu continut pornografic infantil a crescut in ultimii doi ani cu peste 500%.

"Chiar daca aceasta pedeapsa se va introduce in Codul Penal, un judecator va da foarte greu o asemenea pedeapsa, insa, in primul rand vizam efectul de preventie", a subliniat Iulian Urban, potrivit MEDIAFAX.

Acestal a aratat ca, in momentul de fata, nu numai opinia publica, ci si justitia ar avea nevoie de un asemenea proiect de lege.

Iulian Urban propune astfel modificarea articolului 198 - Actul sexual cu un minor, din Codul Penal, in sensul introducerii agravantei ce sanctioneaza prin pedeapsa cu moartea fapta individului care intretine un act sexual cu un minor in varsta de pana la 10 ani, fapta care duce la moartea sau sinuciderea victimei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.