Biroul Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati a organizat aceasta actiune pentru a atrage atentia asupra celor aproximativ 10 milioane de refugiati din toata lumea.

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ca Palatul Parlamentului sa se lumineze in albastru, luni, incepand de la ora 22,00, pana la ora 01,00, pentru a sarbatori Ziua mondiala a Refugiatului. De asemenea, iluminatul interior al cladirii va fi intrerupt temporar.

Aceasta decizie a fost luata la solicitarea Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, care sarbatoreste in data de 20 iunie Ziua Mondiala a Refugiatului.

Persoana care va aprinde luminile albastre va fi un refugiat, tocmai pentru a atrage atentia opiniei publice.

  • "1 refugiat fara speranta este prea mult"

Tot de Ziua Mondiala a Refugiatului, UNHCR lanseaza "Campania 1", dezvoltata pe sloganul '1 refugiat fara speranta este prea mult'. Campania indeamna publicul sa se documenteze sau sa-i invete pe altii despre ce inseamna a fi refugiat, sa doneze, ori sa faca voluntariat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.