Printre cerintele primei probe a evaluarii nationale, elevii au primit realizarea unei compuneri in care sa se argumenteze ca "Rodul tainic", de Ion Slavici, este basm, descrierea unui tablou impresionant din natura si exercitii de gramatica.



Evaluarea nationala la clasa a VIII-a a inceput fara probleme, subiectele fiind transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 1.438 de centre de comunicare, respectiv toate inspectoratele scolare judetene.

Proba scrisa la Limba si literatura romana, programata astazi, a inceput la ora 9.00, conform graficului stabilit, a precizat MECTS. Pentru sustinerea probei s-au inscris 223.222 elevi, examenul fiind organizat in 4.973 de unitati de invatamant. [Peste 220.000 de elevi der clasa a VIII-a sustin proba la Limba Romana].

Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute
.

  • Programul evaluarii

Evaluarea nationala la clasa a VIII-a va continua marti, 21 iunie, cu proba la Limba si literatura materna, si miercuri, 22 iunie, cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie.

Ministerul Educatiei avertizeaza ca frauda sau tentativa de frauda atrage dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.