Profesorul Alexandru Pesamosca a fost internat, sambata, la Spitalul de Urgenta Floreasca, din cauza unei tulburari cardiace, un prim diagnostic fiind insuficienta cardiaca si renala, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, doctor Alis Grasu.

"Am fost chemati la Spitalul Budimex intrucat profesorului Pesamosca ii era rau. Este vorba despre o suferinta cardiaca si renala, dar un diagnostic de precizie va fi pus dupa ce vor fi incheiate toate investigatiile de specialitate", a spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), citat de MEDIAFAX.

Profesorul Alexandru Pesamosca respira greu si avea o durere in piept. Echipajul SABI trimis la Spitalul de Copii "Marie Curie", fost Budimex, a hotarat ca profesorul Pesamosca trebuie transportat de Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, pentru investigatii complexe si tratament de specialitate.

Profesorul Pesamosca, desi un titan al medicinei romanesti, a fost scos la pensie fortat. De cativa ani este imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai iesit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodata timp sa se ocupe de el si sa-si ia o casa, profesorul a fost lasat sa stea in spital. A muncit 60 de ani in Spitalul Budimex, ajutand zeci de mii de copii in stare foarte grava sa duca o viata normala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.