Accesul autovehiculelor pe plajele de pe litoralul romanesc este interzis. Soferii care intra cu masinile pe plaje risca amenzi usturatoare, anunta reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL).

Pentru a bloca accesul autovehiculelor pe plaje, Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta a montat bariere pe plaja Modern si pe strada Ion Ratiu din Constanta, dar si in zona Cazino din statiunea Mamaia.

De asemenea, au fost instalate pe plaje si panouri de avertizare. Totodata, mai mult camere de luat vederi au fost amplasate strategic si pot cuprinde kilometri intregi de plaja. Indiferent de modul in care este pozitionat autoturismul, imaginea poate fi prelucrata pentru aflarea numarului de inmatriculare, anunta reprezentantii administratiei.

Potrivit legii, Politia comunitara are datoria sa sanctioneze persoanele care intra cu autovehiculele pe plaje, iar Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral a facut apel catre autoritatile locale sa intervina in cazul in care observa masini in zona plajelor turistice.

Astfel, pentru soferii care intra cu masinile pe plaje amenzile sunt cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.