Romania comemoreaza 21 de ani de la cea mai violenta lupta in strada de dupa 1989. Vinovatii nu au platit nici pana in ziua de astazi.

Mineriada a avut loc in zilele de 13, 14 si 15, in Bucuresti. La kilometrul zero al Capitalei au avut loc cele mai sangeroase lupte de de la Revolutie. Sase persoane si-au pierdut viata in timpul confruntarilor intre politie si mineri, peste 1.000 au fost ranite, in timp ce sute de oameni au fost arestati si batuti.

  • 13-15 iunie 1990, cea mai sangeroasa mineriada din Romania

Cei care au pierdut la acea vreme persoane dragi contesta faptul ca vinovatii nu au fost inca gasiti. Timp de 21 de ani, ancheta a luat toate formele posibile, insa fara vreun rezultat. Pe 19 iulie 2007, s-a inceput urmarirea penala a lui Ion Iliescu pentru participare improprie la omor deosebit de grav. O zi mai tarziu, Curtea Constitutionala a decis ca Parchetul Militar nu putea ancheta civili. Astazi, potrivit legilor penale romanesti, faptele s-au prescris.

Astazi, sute de victim ale mineriadelor nu pot uita zilele de 13, 14 si 15 iunie 1990, care le-au schimbat complet viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.