Telegondola va circula pe un traseu de 10 kilometri si va avea un numar de sase statii. Privelistea va include sase lacuri importante din Capitale si zeci de obiective turistice. Punctul maxim va fi pozitionat la o inaltime de 85 de metri deasupra solului.

  • Cu telegondola prin Bucuresti

Potrivit planurilor proiectantilor, telegondola va pleca de la statia Piata Presei Libere, va trece peste Bulevardului Aviatorilor, in zona Lacului Herastrau, pe Barbu Vacarescu, langa pod, urmand traseul peninsulei Heliade intre Vii, si malul Lacului Plumbuita, pentru a ajunge la capatul liniei, amplasat langa hypermarket-ul Cora din cartierul Pantelimon, potrivit incont.ro.

Traseul complet va putea fi strabatut prin aer, de la un capat la altul, in cel mult jumatate de ora. Potrivit ultimului plan stabilit de proiectanti, telegondola va avea o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe ora, echivalentul a 15 autobuze RATB.

Din telegondola, bucurestenii vor putea admira o salba de sase lacuri, dupa cum a fost denumita de autoritati, pe lista fiind incluse Dobroesti, Fundeni, Raul Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si Herastrau. La acestea se adauga zeci de obiective cultural-artistice, turistice si religioase, printre care Manastirea Cernica, Manastirea Plumbuita care face parte din prima centura medievala de aparare a orasului, Capela Ghika, parcul Plumbuita si multe altele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.