Biserica se adapteaza la vemurile moderne si isi face loc in mediul online cu pomelnice de vanzare. Vezi cat costa un acatist de o zi sau un abonament la pomenire pe o luna.

Tot ce trebuie sa faci, daca nu ai timp sa ajungi la bisrica, este sa intri pe site-ul crestinortodox.ro, sa alegi un pomelnic, biserica la care vrei sa fie trimis si, bineinteles, sa platesti. Un acatist pentru o zi costa 1 euro, in timp ce abonamentul la
pomenire pe o luna este 24 de euro
.

  • Acatiste pe internet

Manastirea la care doresti sa fii pomenit va primi solicitarea ta pe mail,parintele staret va scoate la imprimanta mesajul si il va citi in biserica, asigura preotii de la trei dintre cele patru lacase de cult care apar pe site, potrivit Gandul.

Patriarhia nu este de acord cu initiativa intreprinzatorilor care "speculeaza comoditatea". "Donatiile credinciosilor ar trebui sa fie benevole, iar serviciul religios nu ar trebui conditionat de achitarea unei sume prestabilite", spun reprezentantii Patriarhiei.

De cealalta parte, administratorii portalului spun ca aceasta solutie moderna poate fi de ajutor pentru manastirile de la tara, unde pomelnicele prin posta ajung mai rar. "Noi facem doar un serviciu de curierat: trimitem pomelnicele catre manastirile solicitate si oferim ajutor romanilor de pretutindeni sa fie pomeniti la sfintele slujbe, pentru a-si intari credinta stramoseasca si pentru a primi mai repede putere in vreme de necaz", se arata pe site-ul religios


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.