Zona metropolitana Bucuresti-Ilfov se va intinde pana la Dunare si va fi condusa de un Guvernator, in trei etape, pana in 2016.
In doar cinci ani de zile, Bucurestiul ar putea avea deschidere la Dunare. Potrivit MEDIAFAX, care-l citeaza pe deputatul PDL, Vasile Gherasim, Guvernul Romaniei isi va asuma raspunderea pentru proiectul care prevede extinderea zonei metropolitane bucurestene pana, inclusiv, in orasul Oltenita.

"In prima etapa se va comasa Bucurestiul cu Ilfovul. Vom avea 48 de unitati administrativ-teritoriale pe o suprafata de 2.800 de kilometri patrati, de zece ori mai mult decat este acum. In etapa a doua vom avea 62 de localitati si o suprafata de 3.800 kilometri patrati. Peste 5 ani suprafata regiunii Bucuresti-Ilfov va fi de 5.600 de kilometri patrati iar granitele vor ajunge in zona de sud pana la Dunare. Prima etapa se va face prin lege urmand ca celelalte doua etape sa se faca pe principiul asociativitatii unitatilor administrativ terioriale", potrivit deputatului Gherasim.

In ceea ce priveste Planul de Urbanism General, "vor fi bine definite zonele construibile, parcurile industriale sau zonele verzi. Se vor trasa directiile de dezvoltare. Centrul de interes se va muta in zona premetropolitana. In actuala forma administrativ teritoriala, Bucurestiul nu se mai poate dezvolta", a spus Gherasim


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.