Pana in anul 2020, numarul turistilor, la nivel mondial, va ajunge la 1,6 miliarde, mai mult decat dublu fata de evidentele existente la nivelul anului 2005, aproximativ 700 milioane. Vicepresedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, responsabil de politicile intreprinderilor si industriei, a declarat: "Sectorul european al turismului se afla in plina expansiune. Politica noastra vizeaza, in principal, ameliorarea si competitivitatea sectorului european al turismului, precum si crearea a noi locuri de munca, sustinand dezvoltarea durabila a sectorului".

In turism lucreaza circa sapte milioane de persoane in doua milioane de unitati turistice - hoteluri, restaurante, baruri, agentii de turism. Contributia la Produsul Intern Brut in UE este de 5%. Din sectoarele conexe, cum ar fi transportul, alte sectoare dezvoltate pe orizontala, contributia la PIB ajunge pana la 11%, si mai mult de 20 de milioane de locuri de munca.

La Forumul european de turism, gazduit de Malta, au fost abordate teme cum ar fi: dezvoltarea in domeniul turismului, ameliorarea reglementarilor cu un mai mare accent pe directiva "servicii", legatura dintre competitivitate si pregatirea profesionala. Comisia Europeana a lansat prima editie a forumului in anul 2002.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.