Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat duminica ca in curand va fi dat in folosinta un sistem solar de iluminat in Bucuresti, care va reduce costurile cu 30 la suta, prima zona fiind strada Matei Basarab.

Oprescu a precizat ca a fost necesara o amenajare pentru sistemul de iluminat nou, care consta in inlocuirea becurilor cu lampi solare, ceea ce va reduce costurile de cheltuieli si de consum cu 30 la suta, relateaza MEDIAFAX.

Pentru un cartier cu mai multe parcuri sau zone de agrement, costul pentru introducerea acestui nou sistem este, in medie, de aproximativ 2,5 - 2,7 milioane de lei, a spus Oprescu. Acesta a fost prezent duminica la deschiderea pentru folosinta a unei strazi care va permite descongestionarea zonei Razoare-Drumul Taberii, unde vor incepe curand lucrarile pentru o noua linie de metrou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.