Ia-ti portia de arta, urbanism, film, ecologie, muzica, sport sau jocuri pentru copii, in acest weekend, la Street Delivery.

Evenimentul are loc la Bucuresti, 10-12 iunie, si Timisoara, 11 si 12 iunie. Astfel, strazile Arthur Verona si Florimund de Mercy, din Bucuresti, respectiv Timisoara, vor fi transformate in aceste zile in insule autonome, proiecte pilot care vor arata cum trebuie sa arate un oras care isi respecta pietonii.

Printre obiectivele planului urbanistic se numara largirea trotuarelor, crearea unui pasaj pietonal subteran care sa traverseze Bulevardul Magheru si parcaje subterane pe mai multe nivele. Totodata, organizatorii vor sa determine autoritatile sa creeze un traseu cultural pietonal in zona strazii Arthur Verona, ce poate fi extins in timp pentru a lega parcul Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu.

Noua promenada va fi destinata in principal pietonilor si biciclistilor, urmarind sa ofere o solutie alternativa blocajelor din trafic si strazilor zgomotoase din aceasta zona, insa va avea si o insemnatate ulturala. In timp ce se vor plimba, trecatorii ar avea posibilitatea sa se opreasca la terasa unei cafenele sau sa participe la diverse spectacole de strada in aer liber.

Accesul este liber pentru oricine isi doreste sa participe la cele peste 300 de proiecte inscrise in Bucuresti, respectiv peste 50 in Timisoara
.

Street Delivery militeaza pentru un oras care sa ofere bucurie locuitorilor sai, pentru un oras in care pietonilor le este acordata aceeasi importanta ca si celorlalti participanti la trafic, potrivit organizatorilor.

  • Urmareste pas cu pas desfasurarea evenimentului pe facebook.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.