Acest fruct minunat este un fel de doctor al casei, care, din fericire, se gaseste si in supermarketuri.

Pomelo este originar din Asia, iar in zilele noastre se cultiva in China, Japonia, Taiwan, Tailanda, India, Bangladesh, Indonezia, Filipine, Tahiti, California, Florida, Israel etc.

Este cel mai mare fruct citric, coaja are o culoare galben verzuie, iar pulpa din interior seamana cu cea a grapefruitului alb, cu deosebirea ca este mai putin zemoasa, dar mult mai aromata.
Cand cumparam un pomelo trebuie sa avem grija sa aiba coaja neteda si stralucitoare si sa fie greu cand il ridicam.

Chinezii credeau despre acest fruct ca ii apara de rele si, intr-un fel, aveau dreptate, pentru ca prin continutul sau de vitamine ajuta la prevenirea multor boli si poate fi folosit ca remediu in tratarea mai multor afectiuni. Se recomanda consumul sau atat in stare naturala dar si sub forma de suc, cu conditia ca sa fie baut imediat dupa obtinere. Pomelo este foarte bogat in vitamina C (o jumatate de fruct contine 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu si alte minerale. Se recomanda consumul sau zilnic, fie ca desert, fie ca mic dejun.

  • Si iata cate beneficii iti poate aduce:

Stimuleaza sistemul imunitar, efect antioxidant, elimna radicalii liberi, stimuleaza secretiile digestive, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, contribuie la reducerea colesterolului.

Favorizeaza absorbtia fierului in intestin, activeaza acidul folic, are un rol important in producerea hormonilor de catre glandele suprarenale, curata ficatul, tonifica vasele capilare.

Citeste mai multe in Garbo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.