Scaderea libidoului barbatilor este determinata de deteriorarea starii de sanatate, si nu de inaintarea in varsta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni.

Teoriile stiintifice precedente sugerau ca, pe masura ce barbatii imbatranesc, nivelul de testosteron din organism se reduce, conducand la scaderea libidoului, fapt care afecteaza apoi starea de sanatate generala, informeaza dailymail.co.uk.

Insa, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Sydney, Australia, nivelul de testosteron nu scade decat in urma unei deteriorari a sanatatii generale. La studiu au participat 325 de barbati cu varste peste 40 de ani, carora li s-a analizat nivelul de testosteron din organism pe parcursul a trei luni.

  • Barbatii care aveau o stare a sanatatii buna nu au prezentat o scadere a nivelului de testosteron. Acest lucru a fost inregistrat, in schimb, in cazul barbatilor obezi sau cu probleme cardiace, a declarat coordonatorul studiului, David Handelsman, care a adaugat ca rezultatele analizei au constituit o surpriza.

"O reducere usoara a nivelului testosteronului in sange, in cazul barbatilor mai in varsta, asociata cu simptome non-specifice, precum oboseala si scaderea libidoului, poate fi determinata de tulburari simptomatice ce se acumuleaza in timpul inaintarii in varsta, precum obezitatea si maladiile cardiace", a spus Handelsman, potrivit MEDIAFAX.

Rezultatele acestui studiu vor fi prezentate intr-o conferinta care va avea loc in SUA, saptamana viitoare.

  • Un studiu dat publicitatii la inceputul acestei saptamani, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Chicago (SUA), a stabilit ca lipsa de somn are un efect semnificativ asupra libidoului masculin.

Barbatii care dorm mai putin de cinci ore pe noapte, in perioade care depasesc o saptamana, prezinta o scadere a nivelului de testosteron din organism cu 10 - 15%, comparativ cu cei care se odihnesc atat cat trebuie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.