Dunarea a fost poluata, miercuri dupa-amiaza, cu produse petroliere in zona Varciorova din judetul Mehedinti, reprezentantii Apelor Romane intervenind cu material absorbant.

Pata de produs petrolier are 300 de metri lungime si aproximativ patru metri latime si este observata in apropiere de mal, in amonte de Barajul Portile de Fier I, in zona Garii Varciorova.

Potrivit directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor Romane Mehedinti, Adrian Draghici, pata a fost vazuta de politistii de frontiera care patrulau in zona, la fata locului deplasandu-se reprezentanti ai Apelor Romane, ai Garzii de Mediu si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Mehedinti care au prelevat probe si au intervenit cu material absorbant pentru a dizolva produsul petrolier, relateaza MEDIAFAX.

Adrian Draghici a precizat ca, din primele informatii, poluarea ar fi provenit de la apele de santina ale uneia dintre navele care au tranzitat fluviul Dunarea miercuri dupa-amiaza, dar nu se poate stabili care a fost aceasta, intrucat traficul pe fluviu este ridicat in aceasta perioada a anului.

Probele prelevate de la fata locului vor fi analizate in laborator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.