Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat astazi ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.

Disponibilizarile urmeaza sa aiba loc in urmatoarele doua luni, ministrul precizand ca exista baza legala pentru a face aceste restructurari. Acesta a adaugat faptul , "dupa cum este firesc", va pleca un numar important de angajati din Aparatul Central, fiind pentru prima oara dupa 1989 cand numarul acestora va cobori sub o mie, relateaza MEDIAFAX.

Traian Igas a adaugat ca saptamana viitoare deputatii din Comisia de aparare vor veni la sediul MAI pentru o noua audiere, in cadrul careia se va discuta concret, pe cifre si pe organigramele revizuite ale institutiei.

In ce priveste reducerea normei de hrana, Igas a amintit ca aceasta este o masura temporara si ca politistii isi vor primi din luna iulie toate drepturile salariale.

Potrivit lui Igas, conducerea MAI va urma un parcurs corect, aplicat pe legislatie, atat in ceea ce priveste disponibilizarile, cat si in cazul restituirii drepturilor salariale catre angajati.

Ministrul Traian Igas si sefii de structuri din MAI sunt audiati in legatura cu scandalul in care a fost implicat fostul secretar general al institutiei Laurentiu Mironescu, dar si in legatura cu norma de hrana, cu restructurarea ministerului si cu aderarea la Spatiul Schengen.

Tot astazi, la Senat, Ministrul Administratiei si Internelor a declarat ca angajatii din MAI care vor fi disponibilizati nu vor primi salarii compensatorii, intrucat situatia economica nu o permite. Acestia vor primi exact aceleasi ajutoare sociale ca orice angajat care isi pierde locul de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.