De ceva vreme deja femeia a ajuns egala barbatului la locul de munca, cu salariu bun, in pozitii de conducere si cu posibilitatea sa faca ce vrea, dand uneori barbatului un rol secundar in viata de cuplu, dar cu ce pret?

Femeia de astazi este cea mai puternica din istoria umanitatii – feminina, frumoasa, puternica, pragmatica – are tot ce isi doreste: cariera, familie, iubire insa ceva parca lipseste: sexul!

Cum asa? – potrivit psihologului Ogi Ogas, egalitatea de gen, desi s-a eliberat din punct de vedere sexual femeia, isi inhiba dorintele.

Daca abordezi sexul in acelasi fel ca si munca, iti va fi dificil sa te bucuri de el”, scrie Ogas in cartea sa “Un milard de ganduri necurate”.

Feminismul este, ca sa ii zicem pe fata, daunator pentru sex si este motivul principal pentru care femeile nu au parte de experiente sexuale placute si au un libido scazut.

Dar nu este tocmai vina lor - ci in mare parte si a barbatilor - care se simt inhibati de o femeie puternica si atunci prefera sa ia un rol submisiv in pat, sa nu mai domine - ceea ce face ca actul sa fie neplacut uneori pentru ambele parti.

Femeile vor sa fie dominate…in pat. Potrivit studiului, cand vine vorba de sexualitate, nimic nu s-a schimbat de pe vremea Epocii de Piatra incoace – femeia vrea in continuare sa fie “trasa de par, si lovita cu buzduganul” – ca sa-i zicem asa.

  • Ce vor de fapt femeile?
Cu toate astea - sa spui ca feminismul este de vina pentru scaderea libido-ului feminin este gresit - Feminismul tine de economie, politica si statu social - nu are legatura fanteziile sexuale.

Exista insa multe probe care contrazic conceptia psihologului - De exemplu, studiile sociale arata ca femeile si barbatii se bucura mult mai putin de sex in tari predominant patriarhale - cum ar fi cele din Orientul Mijlociu sau tarile Musulmane.

Femeile intr-adevar vor sa fie dominate...insa doar uneori - actul sexual treacand acum printr-o tranzitie care merge catre egalitate.

  • In relatiile dintre parteneri egali, sexul se bazeaza pe ideea de a-i oferi celuilalt ceea ce vrea
Daily Mail prezinta in acest sens cazul cuplului Bill si Dana, aflat la a doua casatorie intr-o relatie bazata pe egalitate.

In prima mea casatorie eram <sotia perfecta>, aveam grija de copii, faceam totul in casa si ma straduiam sa fiu mereu pe placul sotului. Sotul meu astepta sex la comanda si nu avea niciun interes in a ma face si pe mine sa ma simt bine. Dupa ce am divortat si m-am intors sa imi termin studiile, l-am cunoscut pe Bill. Aveam interese commune asa ca am inceput o aventura. Pentru prima data in viata mea m-am simtit libera sa imi exprim dorintele sexuale. Cateodata el domina, cateodata eu. Cateodata e agresiv, cateodata e tandru. Dar intotdeuna exista un sentiment de reciprocitate”, povesteste Dana.

Citeste si:
Echipa națională de volei feminin, învinsă de echipa SUA la Under-18
Echipa națională de volei...

De aceeasi parere este si psihologul Phillip Hodson, care sustine ca nu exista niciun motiv pentru care partenerii sa nu-si schimbe conducerea intre ei de cate ori vor in pat. “Acesta este tot farmecul libertatii sexuale…puterea de a ne surprinde reciproc”.

Fanteziile nu sunt deloc rusinoase, iar libertatea sexuala si feminismul insemna tocmai ca le si poti pune in aplicare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.