Legumele produse in Romania sunt sigure pentru consumatori, a declarat luni ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, recomandand romanilor sa spele toate fructele si legumele inainte de consum, chiar daca sunt ambalate.

"E.coli este o infectie exterioara si nu una in interiorul plantelor. Orice fruct trebuie spalat", a mai spus Tabara intr-o conferinta de presa.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis Chetan, a adaugat ca, pana in prezent, pe teritoriul Romaniei nu au fost depistate legume infestate.


Comisia Europeana intentioneaza sa propuna "compensatii" financiare pentru a ajuta producatorii de legume si fructe afectati de informatiile privind sursa epidemiei de E.coli din Germania, informeaza MEDIAFAX.

Duminica, ministrul Agriculturii din landul Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, a anuntat ca seminte germinate din Saxonia Inferioara ar putea fi la originea epidemiei legate de bacteria E.coli enterohemoragica in Europa, soldata cu 22 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.